Visita también: COMPRAR LIBROS BIOGRAFIAS DEFINICIONES MANUALES Iniciar Sesión Registrarse
Descargar libros gratis en pdf, doc, docx, rtf,..., de:
RECOMENDAMOS...
¿TE HEMOS SIDO DE AYUDA? Añade nuestro enlace en tu sitio, blog o foro!
Libros + buscados
Más Libros Gratis
Información del Libro 'Barcelona, tercera pàtria del tango de Febrés Xavier - Gabancho Patrícia'

0
Barcelona, tercera pàtria del tango de Febrés Xavier - Gabancho Patrícia

Enviado por ninecarceller el 2016-04-22 07:09:01


Idioma: Catalán




Sinopsis de Barcelona, tercera pàtria del tango
Barcelona és la tercera capital internacional del tango, lligada a la primogenitura de Buenos Aires i al mirall de París. Aquest fet, però, és sistemàticament oblidat pels historiadors del tango i negligit pels barcelonins, a pesar que perduren en la memòria de moltes famílies les figures mítiques de Carlos Gardel o del trio Irusta-Fugazot-Demare.

I és que la popularitat del tango a la capital catalana, als anys vint, va ser molt gran, i es va mantenir fins al 1939, gràcies a un corrent intens de sintonia entre Buenos Aires i Barcelona: d'una banda, els millors intèrprets argentins van desembarcar aquí i s'hi van instal·lar, i d'altra banda molts catalans van col·laborar a la consolidació i a la difusió del gènere. Després dels anys grisos de la postguerra, aquest corrent es va reprendre amb el degoteig lent i ininterromput d'argentins a Europa a partir dels anys setanta, i en l'últim lustre han aparegut a Barcelona intèrprets exigents que han aconseguit establir de nou el contacte amb un públic cada vegada més ampli.

Ara que Barcelona comença a aixecar un pont per enllaçar la modernitat amb el seu brillant passat de preguerra, i coincidint amb l'activitat revitalitzadora dins el món del tango que s'hi fa patent avui, aquest llibre contribueix a aclarir la relació entre una ciutat i una música, i en alguna mesura també—com ho demostra l'origen dels seus autors—la relació entre dues ciutats i dos països.

Les primícies catalanes en la història del tango, l'arrelada del gènere a Barcelona i la seva actualitat renovadora són capítols d'una obra destinada a argumentar i a confirmar les paraules del destacat compositor argentí Enrique Cadícamo: «Barcelona és la tercera pàtria del tango».


Para ver más información debes estar identificado / registrado.



Si desea comprar el libro, clique aquí para encontrar el mejor precio


Comentarios
Todavía no hay comentarios ni críticas. ¡Sé tú el primero/a!

Para escribir un comentario / crítica debes estar identificado / registrado.


Inicio | Top Búsquedas | Últimas búsquedas | Acerca de | DMCA | Aviso Legal | Contacto




eXTReMe Tracker